Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important pentru agricultori: Motorina se ieftinește

© AFP 2024 / FREDERIC J. BROWNАЗС
АЗС - Sputnik Moldova
Abonare
Veste bună pentru fermierii din Republica Moldova. Aceasta se referă în special la prețul la motorina de care vor avea nevoie la lucrările agricole.

CHIȘINĂU, 26 feb – Sputnik. Prețul la motorină va scădea cu până la 8%. De reducere însă vor beneficia doar agricultorii din Republica Moldova. O discuție în acest sens a avut loc astăzi între șeful statului Igor Dodon cu liderii celor mai mari trei importatori de produse petroliere din Republica Moldova, care controlează împreună aproximativ 70-80% din piața de combustibil din țară.

© Photo : Facebook / Igor DodonIgor Dodon cu liderii a trei importatori de produse petroliere din Republica Moldova
Important pentru agricultori: Motorina se ieftinește - Sputnik Moldova
Igor Dodon cu liderii a trei importatori de produse petroliere din Republica Moldova

Potrivit informațiilor postate de șeful statului pe pagina sa de Facebook, la solicitarea sa, reprezentanții companiei și-au exprimat disponibilitatea de a reduce prețurile de achiziție cu 7-8%, ceia ce înseamnă aproximativ 1,20 - 1,40 lei per litru.

Ion Chicu: Prețurile la carburanți vor fi plafonate din nou de către ANRE>>>

Dodon spune că solicitarea de a le oferi fermierilor reduceri vine în contextul lucrărilor agricole de primăvară care vor începe curând.

În cadrul întrevederii la Președinție au fost discutate mai multe subiecte legate de activitatea acestor companii, problemele existente la stabilirea prețurilor pentru produsele petroliere, inclusiv determinarea mărimii accizelor la benzină și motorină.

Fluxul de știri
0