Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cetățenia prin investiție: Iată ce decizie a luat Guvernul de la Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Cetățenia moldovenească nu va fi obținută „prin investiție” până cel puțin pe 1 ianuarie 2021 – un proiect de lege avizat pozitiv de Guvern prevede instituirea unui nou moratoriu.

CHIȘINĂU, 26 feb – Sputnik. Guvernul a aprobat în ședința sa de miercuri, 26 februarie, un proiect de lege ce prevede instituirea unui nou moratoriu la obținerea cetățeniei moldovenești prin investiție, până la 1 ianuarie 2021.

Pașaport  - Sputnik Moldova
Societate
Cetățenia Republici Moldova prin investiție, moratoriu pe o perioadă de patru luni

Moratoriul anterior la acest proces a expirat pe 23 februarie 2020.

Este posibil ca proiectul de lege ce a obținut miercuri avizul pozitiv al Guvernului să fie examinat în ședința de joi, 27 februarie, a Parlamentului.

Guvernul Chicu a argumentat că moratoriu la aplicarea Programului de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova este necesar „pentru a efectua o analiză detaliată a mecanismelor de verificare a aplicanților și a înlătura amenințările posibile”.

Săptămâna trecută, premierul Ion Chicu a declarat că cetățenia Republicii Moldova a fost obținută prin investiție de 5 persoane în total. Pe contul destinat procedurii s-ar afla vreo 500 de mii de euro de la persoanele care au devenit cetățeni moldoveni prin respectiva metodă.

Moratoriul anterior la cetățenia prin investiție a fost aplicat pe timpul Guvernului condus de Maia Sandu. Formațiunea condusă de fostul premier, Partidul Acțiune și Soplidaritate (PAS), a susținut că legea ce permite acordarea cetățeniei prin această metodă pune în pericol securitatea națională, precum și regimul liberalizat de vize cu UE.

Fluxul de știri
0