Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Aureliu Ciocoi s-a întâlnit cu Serghei Lavrov – ce au discutat oficialii

© Photo : Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii MoldovaÎntrevederea Miniștrilor Afacerilor Externe ai Republicii Moldova și Federației Ruse la Geneva
Întrevederea Miniștrilor Afacerilor Externe ai Republicii Moldova și Federației Ruse la Geneva - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul întrevederii, șeful diplomației moldovenești l-a invitat pe omologul său rus să efectueze o vizită în țara noastră.

CHIȘINĂU, 26 feb – Sputnik. Miniștrii de Externe ai Moldovei și Rusiei, Aureliu Ciocoi și Serghei Lavrov au avut o întrevedere în cadrul căreia a fost discutată agenda relațiilor bilaterale. Întâlnirea a avut loc în marja segmentului ministerial al celei de-a 43-a sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului. 

Cei doi miniștri de Externe au abordat mai multe subiecte actuale de pe agenda relațiilor bilaterale, confirmând disponibilitatea părților de a promova continuu dialogul în diverse domenii de interes reciproc.

Gara Kiev, Moscova - Sputnik Moldova
Acord important negociat la Moscova: Îi vizează pe moldovenii care muncesc în Rusia

”În context, s-a discutat despre acțiunile bilaterale planificate pentru anul curent, inclusiv consultările pe linia ministerelor de externe, dar și o serie de întrevederi la nivel înalt”, se arată într-un comunicat al ministerului de resort.

Șeful diplomației moldovenești a reiterat invitația pentru omologul său rus de a efectua o vizită în țara noastră.

În marja aceluiași eveniment,  Aureliu Ciocoi s-a mai întâlnit cu omologul său slovac Miroslav Lajčák, viceminiștrii de externe ai Albaniei și Statului Qatar, Agron Tare și Lolwah Rashid Al-Khater, dar și cu directorul responsabil pentru cooperarea cu Federația Rusă, Belarus, Republica Moldova și Parteneriatul Estic din cadrul Ministerului Afacerilor Externe german, Tobias Tunkel.

Fluxul de știri
0