Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Președintele Igor Dodon a întreprins o vizită la Spitalul ”Toma Ciorbă” - Video

© SputnikVizita lui Igor Dodon la Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă”
Vizita lui Igor Dodon la Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă” - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon întreprinde o vizită de documentare la Spitalul de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă”.

CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Marți, 25 februarie, la ora 13.00, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, întreprinde o vizită de lucru la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă” pentru a se documenta în privința gradului de pregătire a instituției pentru o eventuală provocare ce ține de infecția cu coronavirusul de tip nou.

Anterior, autoritățile din Moldova au instituit cod galben de risc de infecție cu coronavirus, după ce în Italia numărul îmbolnăvirilor a crescut semnificativ în ultima perioadă.  

Ieri, în cadrul ședinței Comisiei pentru Sănătate Publică privind situația epidemiologică, ministerului Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a precizat că în punctele de trecere a frontierei sunt luate măsuri sporite de prevenire a răspândirii coronavirus în Moldova.

Serviciul de presă al Serviciului Vamal al Republicii Moldova a declarat pentru Sputnik Moldova că în vămi există supraveghere permanentă și monitorizare ad-hoc. Potrivit ofițerului de presă, Olesea Pușcașu, autoritățile de frontieră și-au consolidat acțiunile și întreprind următoarele măsuri:

detectarea, după simptomele caracteristice maladiei, și notificarea alertelor privind persoanele suspecte de infectare cu Coronavirusul de tip nou;
termometria cu termometrul digital infraroșu a persoanelor suspecte de infectare, care traversează frontiera.

Deocamdată, în Republica Moldova, nu au fost depistate cazuri de infecție cu coronavirus. Presa internațională scrie că în Italia au fost confirmate deja 270 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus și înregistrate 7 decese.

Fluxul de știri
0