Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Topul politicienilor doriți de alegători la conducerea statului: Nou studiu sociologic

© Sputnik / Miroslav RotariМестные выборы 2018
Местные выборы 2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon ar câștiga alegerile prezidențiale, iar Partidul Socialiștilor ar învinge în alegerile parlamentare, dacă scrutinele s-ar desfășura duminica viitoare, arată rezultatele unui noi sondaj. Maia Sandu și formațiunea sa (PAS) se clasează pe poziția a doua.

CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Igor Dodon ar acumula 40,2% din voturile celor deciși să participe la alegerile prezindențiale, dacă acestea s-ar desfășura duminica viitoare, în timp ce Maia Sandu ar obține 28,2% dintre sufragii.

Президентура РМ - Sputnik Moldova
Societate
Favoriții pentru Președinție: Politicienii cu cele mai mari șanse în 2020

O asemenea intenție de vot a electoratului este reflectată de rezultatele unui nou stiudiu sociologic efectuat de IMAS, prezentat într-o conferință de presă luni, 24 februarie.      

Clasamentul este continuat de Pavel Filip - 9,2%, Vladimir Voronin - 7,6%, Renato Usatîi – 3,9%, Andrei Năstase – 3,4%, Dorin Chirtoacă – 3%, Octavian Țîcu – 2,5%.

Totodată, 37,3% din totalul participanților la sondaj consideră că alegerile prezidențiale din 2020 vor fi câștigate de actualul șef al statului, Igor Dodon.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, Partidul Socialiștilor (PSRM) ar acumula cele mai multe voturi - 34,4%, urmat la o distanță de vreo 10% de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). În acest clasament al intențiilor de vot pentru Parlament urmează Partidul Democrat (PDM), Partidul „ȘOR”, Partidul Nostru.

Popularitatea PDM este în scădere cu vreo 4% comparativ cu luna decembrie, a menționat Doru Petruți, directorul IMAS. Notăm în context că sondajul a fost efectuat până la anunțul despre scindarea PDM, făcut pe 19 februarie.   

Studiul sociologic a fost efectuat de IMAS, la comanda Public Media, în perioada  7-19 februarie 2020, pe un eşantion reprezentativ de 1.109 respondenţi, cu o marjă de eroare de ± 3%.

Fluxul de știri
0