Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pericol de incendii în toată țara: Peste 50 doar în ultimele 24 de ore

© REUTERS / COSTAS BALTASPompierii încearcă să stingă un incendiu de vegetație în apropierea satului Makrimalli de pe insula Evia, Grecia
Pompierii încearcă să stingă un incendiu de vegetație în apropierea satului Makrimalli de pe insula Evia, Grecia - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență informează populația despre pericolul sporit de incendii.

CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Peste 50 de cazuri de incendii de vegetație au fost înregistrate în doar 24 de ore, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Potrivit IGSU, una din cele mai extinse suprafețe de ardere a fost înregistrată în apropiere de localitatea Ghidighici municipiul Chişinău, unde focul a mistuite peste 10 hectare de stufăriş din apropierea lacului.

Incendiu de vegetație - Sputnik Moldova
Societate
Video: Incendiu de vegetație în raionul Călărași - imagini de la fața locului

Pompierii au intervenit și în apropierea satului Bardar, raionul Ialoveni, unde focul a reuşit să nimicească 6 hectare de iarbă.

Peste 10 hectare de vegetație au fost cuprinse de flăcări în localitatea Corjova, Criuleni. Focul a afectat și 12 știubeie de albini în localitatea Corlăteni, raionul Râşcani.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI îndeamnă oamenii să nu utilizeze focul deschis la nimicirea resturilor menajere. În caz de situaţii de risc persoanele pot apela Serviciul 112.

Fluxul de știri
0