Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Organizația Mondială a Sănătății anunță încetinirea răspândirii coronavirusului - Detalii

© REUTERS / Tyrone SiuМужчина в защитной маске и с букетом в День святого Валентина на одной из улиц Гонконга
Мужчина в защитной маске и с букетом в День святого Валентина на одной из улиц Гонконга - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit experților OMS, măsurile întreprinse de China pentru a reduce răspândirea noului tip de coronavirus au avut efect: acum are loc o încetinire a răspândirii virusului.

CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Directorul general adjunct al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Bruce Aylward, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că măsurile întreprinse de China pentru a reduce răspândirea noului tip de coronavirus au dus într-adevăr la stoparea tendinței unei creșteri rapide a numărului de noi infecții, iar experții internaționali s-au convins că datele statisticile sunt corecte.

"Când am ajuns în China în urmă cu două săptămâni, numărul de cazuri recent confirmate a fost de aproximativ 2 mii zilnic, până la finalizarea misiunii noastre comune, numărul de cazuri noi confirmate a fost redus semnificativ. Ieri au fost raportate 409 cazuri, adică în două săptămâni a fost o scădere de aproximativ 80%", a subliniat Aylward.

Potrivit acestuia, strategia aleasă de China și măsurile luate pentru a reduce răspândirea au schimbat tendința de creștere a numărului de noi cazuri, acest lucru îl demonstrează cel mai bine datele statistice, de veridicitatea cărora s-a convins echipa OMS pe toată durata șederii de două săptămâni în China.

Echipa internațională OMS, formată din 25 de experți chinezi și străini, a ajuns în China pe 16 februarie și s-au aflat la Beijing, Guangdong, Sichuan și Wuhan.

În data de 31 decembrie 2019, autoritățile chineze au informat Organizația Mondială a Sănătății despre un focar de pneumonie necunoscută la Wuhan, în partea centrală a țării. Experții au identificat agentul patogen al bolii - coronavirus 2019-nCoV.

Fluxul de știri
0