Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Autoritățile din România: Adevărul șocant în legătură cu coronavirusul

© REUTERS / Flavio Lo ScalzoЧеловек в маске у супермаркета в итальянском городе Казальпустерленго
Человек в маске у супермаркета в итальянском городе Казальпустерленго - Sputnik Moldova
Abonare
Probabilitatea ca România să fie ocolită de coronavirus este foarte scăzută, afirmă șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din țara vecină.

CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Tema care îngrijorează întreaga lume a ajuns și în România – va ajunge aici noua formă de coronavirus?

Doi dintre cei mai respectați medici din România, șeful DSU, secretarul de stat dr. Raed Arafat, și  profesorul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Matei Balș, doctorul cu cea mai mare experiență în boli imunitare, și-a spus deschis opinia:

”Trebuie să fim foarte sinceri, probabilitatea de a nu avea (coronavirus în România) este foarte scăzută”, a declarat Raed Arafat la Antena 3. ”Nu putem să spunem că nu va fi”.

Люди  - Sputnik Moldova
România în alertă: Toți cei veniți din zonele cu coronavirus din Italia intră în carantină
Arafat consideră chiar că  ”încet, încet, în toate ţările din Uniunea Europeană vor apărea cazuri, nu numai în România, adică este vorba de timp când o să apără într-o ţară şi când apare într-alta”.

Profesorul Adrian Streinu-Cercel este de aceeași părere: ” E posibil, e puțin probabil să nu avem cazuri de coronavirus în România”.

”Dacă lumea înțelege că, în momentul în care intră pe teritoriul României, trebuie să se autodeclare la Direcțiile de Sănătate Publice și, respectiv, să se autoizoleze la domiciliu pe o perioadă de 14 zile, lucrurile vor sta într-un calm relativ multă vreme de aici încolo!”, spune celebrul medic, care avertizează: ”Dacă nu se va întâmpla așa, atunci, fiecare trebuie să ne asumăm acest lucru”.

Ce măsuri întreprind autoritățile din Republica Moldova

Ministerul Sănătății de la Chișinău le solicită cetățenilor noștri aflați în regiunile italiene în care au izbucnit focare de coronavirus să respecte cu strictețe indicațiile autorităților din peninsula Apeninică.

”În contextul creşterii numărului de cazuri confirmate de infecţii cu virusul COVID-19 (coronavirus de tip nou) în Republica Italiană, solicităm cetăţenilor Republicii Moldova aflați în Italia să respecte cu stricteţe recomandările autorităţilor italiene în sănătate, la acest subiect”, se menționează într-un comunicat de presă al instituției.

Totodată, reprezentanții Poliției de Frontieră au declarat pentru Sputnik Moldova că verifică minuțios cetățenii care revin din Italia, unde s-au declanșat mai multe focare de coronavirus.

Angajații Poliției de Frontieră au în stoc toate mijloacele necesare pentru efectuarea dezinfecției.

Fluxul de știri
0