Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ziua Apărătorului Patriei, la Chișinău: Depuneri de flori la Memorialul Eternitate - Video

© Sputnik / Cezar Salagor23 februarie, Memorialul ”Eternitate”
23 februarie, Memorialul ”Eternitate” - Sputnik Moldova
Abonare
Ziua Apărătorului Patriei a fost marcată astăzi la Complexul Memorial ”Eternitate” din Capitală. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Compatrioților Ruși din Moldova cu sprijinul ambasadei Federației Ruse la Chișinău.

Chișinău, 23 feb - Sputnik. Pe 23 februarie este marcată Ziua Apărătorului Patriei. Cu acest prilej, Consiliul Compatrioților Ruși din Moldova cu sprijinul ambasadei Federației Ruse la Chișinău a organizat o ceremonie de comemorare a celor căzuți pentru apărarea Patriei, la Complexul Memorial ”Eternitate”.

La eveniment a fost prezent și ambasadorul Federației Ruse în Moldova, Oleg Vasnețov, care i-a felicitat pe toți cu prilejul Zilei Apărătorului Patriei.

”Mai întâi de toate aș vrea să vă felicit cu prilejul acestei sărbători, care deja face parte din istoria țării noastre. În diferite perioade de timp a purtat diferite denumiri, însă de fiecare dată era sărbătorită. Era sărbătorită în special de bărbați, dar și de întreaga țară”, a subliniat Vasnețov.

Totodată, șeful Comitetului Național de Coordonare ”Pobeda”, Alexei Petrovici, a ținut să precizeze că această zi este una menită să păstreze tradițiile militare.

”Astăzi, aici la complexul memoria Eternitate, îi comemorăm pe soldații din Armata Roșie care au murit în lupta împotriva fascismului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial”, a subliniat Petrovici.

Această sărbătoare are legătură directă cu înființarea Armatei Roșii, marea învingătoare în cel de-al II-lea Război Mondial prin sacrificiul a peste 13 milioane de militari.

Depunere de Flori

Fluxul de știri
0