Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mesajul președintelui Dodon, transmis cu prilejul zilei de 23 februarie

© Cezar Salagor23 februarie, Memorialul ”Eternitate”
23 februarie, Memorialul ”Eternitate” - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, consideră că ziua de 23 februarie a devenit un simbol al eroismului și curajului. Este o zi de omagiu adus militarilor care și-au îndeplinit datoria față de Patrie.

CHIȘINĂU, 23 feb - Sputnik. Președintele Igor Dodon i-a felicitat pe cetățeni cu prilejul Zile Apărătorul Patriei. Potrivit lui, această zi a deveni un simbol al eroismului și bărbăției.

”Devenită simbol al eroilor și al bărbăției, ziua de 23 februarie este întipărită în conștiința noastră drept zi a cinstirii militarilor care, aflați în slujba țării, au purtat cu demnitate uniforma Armatei Sovietice. Noi, oamenii timpurilor prezente, cunoaștem că, pentru fiecare soldat al acelei Armate, jurământul militar reprezenta onoarea de a servi poporului”, este menționat în mesajul președintelui postat pe pagina sa de Facebook.

Șeful statului a precizat că majoritatea dintre ei au rămas credincioși acestui jurământ.

”Este o mândrie pentru mine ca, în calitate de Președinte al Republicii Moldova, să mă adresez tuturor bărbaților, mai cu seamă, celor care au purtat însemnele militare sovietice, cu urări de sănătate și de bunăstare”, a mai precizat Dodon.

El le-a mulțumit veteranilor pentru sacrificiul făcut.

”!Astăzi, este de datoria noastră să propagăm valorile pentru care ei au slujit și au luptat. Iar aceasta va constitui recunoștința cea mai sinceră nu numai în fața veteranilor, dar și pentru memoria celor rămași pe câmpurile de luptă. Să aveți parte doar de bine.

Fluxul de știri
0