În ce condiții stau izolați ucrainenii evacuați din China, întâmpinați acasă ca dușmanii

© AP Photo / Efrem LukatskyСтолкновения протестующих и полиции в Полтавской области, где были размещены эвакуированные из Китая, Украина
Столкновения протестующих и полиции в Полтавской области, где были размещены эвакуированные из Китая, Украина - Sputnik Moldova
Abonare
Toți ucrainenii evacuați din provincia chineză Wuhan, care au fost întâmpinați de localnici cu violențe greu de imaginat, se află acum într-un sanatoriu din regiunea Poltava.

CHIȘINĂU, 23 feb - Sputnik. Ucrainenii și cetățenii altor țări, care au fost evacuați din China din cauza coronavirusului, se află acum în siguranță într-un sanatoriu din regiunea Poltava, clădirea fiind păzită de militari, anunță RIA Novosti

Cei aflați în carantină sunt însă nemulțumiți de condițiile în care sunt nevoiți să stea izolați. Unii dintre ei au postat imagini din sanatoriu pe rețelele de socializare. 

Epidemiologii ucraineni au recoltat probe de la persoanele evacuate pentru a efectua analize de laborator și a stabili dacă nu cumva sunt infectați, a anunțat pe Facebook Ministerul Sănătății al Ucrainei. 

Instituția a precizat că toți cei aflați în sanatoriu sunt examinați de două ori pe zi. 

Confruntare dintre protestatari și poliție, în regiunea Poltava, unde au ajuns ucrainenii evacuați din China - Sputnik Moldova
Imagini apocaliptice: Cum au fost întâmpinați ucrainenii evacuați din China - Foto

Amintim că acum două zile ucrainenii evacuați din provincia chineză Wuhan ajunși cu autocarele în Novi Sanzari, oraș din regiunea estică Poltava din Ucraina, aceștia au fost întâmpinați cu violențe de localnici. Oamenii dezlănțuiți au aruncat cu pietre în autocar, reacțiile violente fiind provocate de teama de a se infecta cu virusul ucigaș.

În urma confruntărilor, nouă polițiști și un civil au solicitat îngrijiri medicale.

După aceste incidente violente, președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a comparat țara sa cu Europa medievală.

”Unele episoade de ieri păreau să demonstreze că noi suntem Europa din Evul Mediu. Nu trebuie să uităm că suntem oameni și nu... nu vreau să folosesc acum un cuvânt nepotrivit”, a declarat Zelenski.

Până în prezent, în întreaga lume s-au îmbolnăvit de coronavirus aproape 78 de mii de oameni, iar 2362 de persoane au murit din această cauză. 

Fluxul de știri
0