Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum este să faci carieră într-un colectiv de bărbați? Mărturisirea unui doctor în medicină

© Sputnik / OsmatescoLorena Mednicov
Lorena Mednicov - Sputnik Moldova
Abonare
Cum a reușit doctorul în medicină Lorena Mednicov să-și facă un nume în domeniul în care activează și cum este să faci carieră într-un colectiv de bărbați.
Cum este să faci carieră într-un colectiv de bărbați? Mărturisirea unui doctor în medicină

Femeile şi bărbaţii sunt pe picior de egalitate în Republica Moldova, spun autoritățile. În realitate însă lucrurile stau cu totul altfel. O demonstrează viața de zi cu zi și mai ales confirmările femeilor care au reușit să facă carieră în diferite domenii.

Prezentă în Studioul Sputnik Moldova, doctorul în medicină Lorena Mednicov spune că i-a reușit să-și facă un nume în colectivul în care muncește, doar că pentru a obține ceea ce deține în prezent, a fost nevoită să muncească dublu comparativ cu colegii săi, reprezentanți ai sexului puternic.

„Eu am făcut carieră într-un colectiv de bărbați. Să știți că nu mi-a fost cel mai ușor. Într-un colectiv de bărbați, pentru a fi pe picior de egalitate cu ei, femeile trebuie să muncească dublu. Este foarte complicat să crești și să te menții printre bărbați, să lupți alături de ei zi de zi, fiindcă să dai din coate cum fac ei, tu nu poți așa”, a declarat doctorUl în medicină Lorena Mednicov în cadrul emisiunii „Atitudini” de la Sputnik Moldova.

Cert este că atunci când obosea și era copleșită de gânduri legate de renunțare, o motiva cei de acasă, copiii și soțul.

„Să știți că uneori, când aveam gândul să renunț, mă încurajau anume cei patru sau șase ochi de acasă, fiindcă te gândești că trebuie să te poziționezi și în fața copiilor, în fața soțului. Nu poți să cedezi atât de ușor”, adaugă doamna medic.

Cum a reușit Lorena Mednicov să mențină un echilibru între medicul, femeia, soția și mama ideală, aflați în materialul atașat.

 

 

Fluxul de știri
0