Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Femeile, victimele preferate ale hoților de buzunare: Avertismentul poliției - Video

© Sputnik / Miroslav RotariЛюди в городе остановка
Люди в городе остановка   - Sputnik Moldova
Abonare
Se pare că femeile ajung cel mai des victime ale hoților de buzunare. Polițiștii anunță despre două cazuri noi de pungășie care au avut loc în transportul public din Capitală și îi avertizează pe cetățeni cum să evite asemena situații.

CHIȘINĂU, 22 feb - Sputnik. Locuitorii capitalei, în special femeile, ajung să fie victime ale hoților de buzunare. Din cronica polițienească aflăm cu regularitate despre hoțiile săvârșite în special în transportul public, locul preferat al pungașilor.

Două noi cazuri noi au fost anunțate de Poliția Capitalei. Este vorba de doi bărbați din Chișinău, unul de 36 și altul de 43 de ani, care au fost reținuți de polițiști pentru 72 de ore. Oamenii legii precizează că cei doi au mai fost judecați pentru săvârșirea unor fapte similare.

Jaf - Hoți Ghinioniști (Video) - Sputnik Moldova
Video
Imagini amuzante: Vezi ce au făcut câțiva hoți ghinioniști - Video viral

Primul caz a avut loc pe data de 24 ianuarie, în microbuzul de pe linia 174. Atunci, bărbatul de 43 de ani a furat din geanta unei tinere de 19 ani, portmoneul în care se aflau bani, actele de identitate și un lănțișor din aur în valoare de 3 mii de lei. Astfel tinerei i-a fost cauzat un prejudiciu total de 4 mii de lei.

Al doilea caz a avut loc pe data de 9 februarie, în troleibuzul de pe linia 30. Bănuitul, profitând de neatenția unei doamne, i-a furat portmoneul în care se aflau 3 mii 500 de lei și o cruciuliță din argint. Femeia a înțeles că a rămas fără bunuri abia când a coborât din transport, pe bulevardul Dacia.

La scurt timp, făptașii au fost identificați și escortați la inspectorat pentru audieri.  În cadrul audierilor, aceștia și-au recunoscut vinovăția.

Acum aceștia riscă până la 4 ani de pușcărie.

Femeile - victimele pungașilor în perioada rece a anului

Potrivit polițiștilor moldoveni, hoţii îşi aleg victimele în funcţie de anotimp. Astfel, în perioada de vară, pungașii urmăresc persoanele care poartă la gât lănţişoare din metale prețioase. Însă în perioada rece a anului, aceștia le urmăresc în special pe femeile care poartă o geantă pe umăr și care sunt bine îmbrăcate. Potrivit unor statistici, femeile reprezintă aproximativ 90% din numărul celor care au de suferit de pe urma hoților de buzunar.

Avertismentul polițiștilor

Poliția Capitalei îi avertizează pe cetățeni să acorde maximă atenție persoanelor care se află în preajmă și manifestă un comportament suspect, atunci când așteptați transportul public. De asemenea, oamenii legii recomandă să pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei, înainte de a urca în transport.

Iată alte câteva recomandări:

  • Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.
  • Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.
  • În cazul în care transportul public este aglomerat  şi sunteţi bruscat, asiguraţi-vă buzunarele şi priviţi cu atenţie la călătorii din jur.
  • Geanta atârnată neglijent pe umăr este momentul potrivit al hoţului de buzunare.
  • Ţineţi bagajul personal pe cât posibil în văzul ochilor.

Totodată, moldovenii sunt atenționați că majoritatea hoţilor de buzunare sunt de regulă îmbrăcaţi elegant.

Fluxul de știri
0