Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Lista medicamentelor compensate va fi extinsă și în 2020 - Detalii

© Sputnik / OsmatescoDenis Valac
Denis Valac - Sputnik Moldova
Abonare
Lista medicamentelor compensate va fi extinsă și în acest an. Anunțul a fost făcut de către vicedirectorul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Denis Valac, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”.
Lista medicamentelor compensate va fi extinsă și în 2020 - Detalii

În prezent, sunt analizate dosarele pentru revizuirea listei de medicamente compensate, depuse de agenții economici.

”Anul trecut, a avut loc ședința Consiliului pentru medicamente compensate, unde au fost aprobate formele și dozele noi ale denumirilor comune internaționale, care vor fi incluse în lista medicamentelor compensate. De exemplu, dacă până acum există doar o formă a unei denumiri comerciale - în pastile, atunci pe listă va fi inclusă aceeași denumire comună internațională, însă în formă de pulbere”, a precizat Denis Valac.

Ultima dată, lista medicamentelor compensate a fost extinsă în februarie 2019 și include 148 de denumiri comune internaționale. Precizăm că medicamentele compensate sunt prescrise de către medicii de familie, neurologi, psihiatri, endocrinologi, pediatri și prestatorii de servicii medico-sanitare contractați de către Compania Națională de Asigurări în Medicină. Preparatele sunt eliberate gratuit, în farmacie, în baza rețetei.

Mai multe informații aflați în interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0