Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un cetățean român, ucis în atentatul din Germania: Povestea tragică a lui Viorel - detalii

© REUTERS / KAI PFAFFENBACHСудебные эксперты работают вокруг поврежденного автомобиля после стрельбы в Ханау под Франкфуртом
Судебные эксперты работают вокруг поврежденного автомобиля после стрельбы в Ханау под Франкфуртом - Sputnik Moldova
Abonare
Tânărul Viorel era singurul copil al familiei – ”Este o veste tragică și toți suntem în stare de șoc”.

CHIȘINĂU, 21 feb - Sputnik. Un cetăţean român și-a pierdut viața în atacurile de la Hanau, Germania, așa cum a confirmat și Ministerul Afacerilor Externe al României. Instituția va asigura repatrierea prin fondul pentru situaţii de urgenţă, iar Consulatul General al României la Bonn a luat legătura cu familia îndurerată pentru a oferi asistenţa necesară.

Viorel avea 21 de ani, a fost cea mai tânără victimă a atacului dement și criminal. Unchiul său, Marian Pătuleanu, a povestit aseară, la emisiunea Sinteza zilei, cum s-a frânt destinul tânărului.

”Ieșise de la muncă și a vrut să-și ia un suc… a oprit mașina în parcare lângă un chioșc”, a explicat unchiul victimei. ”Nu a mai apucat să iasă din mașină că acel terorist a ieșit din chioșcul respectiv, unde a împușcat cu rafale mai mulți oameni - și când l-a văzut pe el în mașină a tras și asupra lui”.

Tânărul român ar fi murit pe loc, crede unchiul său, care spune că Viorel era singurul copil al familiei – ”Este o veste tragică și toți suntem în stare de șoc”.

”E o situație foarte grea - sunt eu în stare de șoc, nici nu-mi mai găsesc cuvintele… dar părinții copilului!...”, a izbucnit unchiul lui Viorel.

Marian Pătuleanu a spus că Viorel locuia de 5-6 ani în Germania cu familia - și era angajat  curier.

Potrivit ultimului bilanț, nouă persoane au fost ucise în cele două atacuri – erau imigranți veniţi din România, Turcia, Bosnia și Bulgaria, tineri cu vârste între 21 și 44 de ani.

Teroristul avea 43 de ani, nu avea antecedente grave  - iar poliţia l-a descoperit mort – sinucis - alături de o altă persoană decedată, care ar fi fost mama sa, în vârstă de 72 de ani.

Fluxul de știri
0