Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avertisment meteo: Vara 2020 va fi infernală - temperaturi de peste 50 de grade

© Sputnikлес, засуха, дерево
лес, засуха, дерево - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Meteorologii avertizează că în vara lui 2020 vor fi recorduri de temperaturi, iar următorii ani vor fi tot mai călduroşi. Informaţia vine în contextul în care, în ianuarie s-au înregistrat temperaturi de 22 de grade Celsius în ţara noastră.

CHIȘINĂU, 21 feb – Sputnik. Potrivit oamenilor de ştiință de la ONU, efectele încălzirii globale se resimt tot mai puternic, de la an la an.

Meteorologii anunţă că vara anului 2020 va fi una caniculară şi se vor înregistra temperaturi de peste 50 de grade celsius, potrivit România TV

Specialiştii spun că în România, anul 2019 a fost ce mai călduros din istoria măsurătorilor meteorologice. De asemenea, ţara s-a confruntat în premieră cu tornade şi au fost temperaturi de 22 de grade în luna ianuarie. Mai mult, în februarie, în apropiere de Craiova, oamenii au început să semene grâul.

„În următorii 30 de ani am putea avea 50 de grade celsius în loc de 44,5. E vorba de cea mai mare temperatura înregistrată. Sunt indicii că anul 2020 va fi un an record", a declarat Roxana Bojariu, expert climatolog la ANM.

Potrivit acestuia, la nivelul României, 2019 a fost cel mai călduros an începând cu 1900, la nivel global a fost al doilea cel mai călduros, iar statistic vorbind, anii călduroşi vor fi din ce în ce mai mulți.

Fluxul de știri
0