Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Povestea a 2 copii eminenţi crescuţi de străbunicii bolnavi -„Vrem să ajungem oameni mari”

© Sputnik / Miroslav RotariМеждународная книжная ярмарка для детей
Международная книжная ярмарка для детей - Sputnik Moldova
Abonare
Doi copii din Dorohoi, România, unul de 12 şi unul de 7 ani, au fost abandonaţi de părinţi şi sunt crescuţi de străbunicii bolnavi şi săraci. Totuşi, ei învaţă foarte bine şi vor să devină „oameni mari” şi să-şi ajute străbunicii.

BUCUREŞTI, 19 feb – Sputnik, Doina Crainic. Copiii locuiesc împreună cu străbunicii într-o casă mică şi dărăpănată de la marginea Dorohoiului. Ei se trezesc zilnic la ora 6:00 şi merg pe jos patru kilometri până la şcoală, potrivit România TV.

Девушка - Sputnik Moldova
Locul din Moldova cu cele mai multe drame şi durere - „Aici se moare altfel“
„Trăim cum putem. Copiii ăştia doi sunt lumina ochilor noştri. Nu ne-am îndurat să-i lăsăm în plasament. Prefer să dau tot, dar să-i îngrijesc şi să-i fac oameni", a spus Ioan Calancea, străbunicul celor doi copii, citat adevarul.ro.

El a mai spus că, atâta timp cât trăieşte, exclude total ideea de a-i da pe copii la un orfelinat. „Cât trăiesc eu, să nu aud de casa de copii. E loc pentru toată lumea şi la un blid de mâncare", a spus el.

Cei doi copii, Rareş şi Narcis, nu-şi cunosc tatăl, iar mama sa a vrut să-i dea la un centru de plasament. În ciuda atâtor lipsuri, ei nu lipsesc de la şcoală şi îşi fac temele la lumina unui bec.

„Vrem să învăţăm, să ajungem oameni mari şi să-i putem răsplăti pe străbunici. Nu-i uităm niciodată pentru ceea ce fac pentru noi”, spune zâmbind Rareş.

Familia nu are nici aragaz, nici frigider. Din pensiile străbunicilor se cumpără mai întâi rechizite, apoi celelalte lucuri. De asemenea, la vârsta lor, bunicii nu o duc bine cu sănătatea. Străbunica are insuficienţă cardiacă, iar străbunicul a fost operat de şapte ori din cauza cancerului de colon. Mama copiilor încasează alocaţiile, însă nu le dă niciun ban.

Cei care doresc să ajute familia îl pot suna pe străbunic la 0741.663.693. Familia Calancea locuieşte în Dorohoi, pe strada Ardeal nr. 6 A.

Fluxul de știri
0