Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ordin de sus: Sunt vizați tinerii specialiști din domeniul medical - detalii

© Sputnik / Варвара Гертье / Accesați arhiva multimediaOperație, medici, intervenție chirurgicală
Operație, medici, intervenție chirurgicală - Sputnik Moldova
Abonare
Tinerii specialiști care vor să activeze în mediul rural vor beneficia de mai mulți bani la angajare.

CHIȘINĂU, 19 feb – Sputnik. Indemnizația unică acordată tinerilor specialiști cu studii medicale şi farmaceutice, plasaţi în câmpul muncii în mediul rural, crește semnificativ. Un proiect de hotărâre a fost aprobat în ședința de astăzi a Guvernului.

Astfel, indemnizația pentru medici și farmaciști crește de la 45 de mii de lei la 120 de mii de lei, iar pentru personalul medical și farmaceutic mediu - de la suma de 36 de mii de lei până la 96 de de mii de lei.

Medici - Sputnik Moldova
Societate
Medicii și farmaciștii vor primi indemnizații unice de aproape trei ori mai mari
 Acești bani urmează să fie achitați în trei rate egale, a câte 40 de mii de lei anual pentru medici și farmaciști, respectiv, a câte 32 de mii de lei, după expirarea primei luni de activitate şi, ulterior, la finele fiecărui an de activitate.

Totodată, absolvenții studiilor postuniversitare de rezidențiat şi ai învățământului profesional tehnic postsecundar nonterțiar care şi-au efectuat studiile în bază de contract, pot să beneficieze de indemnizații şi înlesniri în egală măsură cu absolvenţii care şi-au finalizat studiile din contul bugetului de stat, în cazul în care aceștia se vor adresa Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale pentru angajare în câmpul muncii în baza repartizării eliberate de Minister.

Potrivit legii, prin „tânăr specialist” se are în vedere absolventul studiilor postuniversitare de rezidenţiat, al învăţământului profesional tehnic postsecundar şi postsecundar nonterţiar medical şi farmaceutic, pe parcursul primilor trei ani de activitate, angajat imediat după absolvire conform repartizării Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale sau persoana care exercită independent profesiunea de medic în una dintre formele de organizare a activităţii profesionale prevăzute de Legea ocrotirii sănătăţii.

Fluxul de știri
0