Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Politica fiscală în 2021: Propunerile enunțate de Ministerul Finanțelor

© Sputnik / Rodion ProcaСергей Пушкуца
Сергей Пушкуца - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul își propune pentru 2021 să simplifice administrarea fiscală, să standardizeze regimurile fiscale și să asigurare previzibilitate în aplicarea impozitelor și taxelor.

CHIȘINĂU, 19 feb – Sputnik. Viceprim-ministrul, ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța, a prezidat miercuri, 19 februarie, o ședință a grupului de lucru responsabil de cadrul macroeconomic, politică fiscală și cadrul resurselor. Discuțiile au vizat prognoza preliminară a indicatorilor macroeconomici pentru anii 2021-2023, precum și propunerile de politică fiscală pentru anul 2021.

Parlament - Sputnik Moldova
Politică
Politica bugetar-fiscală și vamală a fost adoptată de Parlament în lectura finală

„Prioritățile politicii fiscale pentru anul viitor sunt simplificarea administrării fiscale, reducerea costurilor de raportare și achitare a impozitelor și taxelor, standardizarea regimurilor fiscale, precum și asigurarea previzibilității în aplicarea impozitelor și taxelor”, a anunțat Serghei Pușcuța, citat într-un comunicat de presă al Ministerului Finanțelor.

La rândul său, Secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii Iuliana Drăgălin a prezentat prognoza preliminară a indicatorilor macroeconomici pentru anii 2021-2023.

În anul curent, investițiile vor fi principalul motor de creștere economică, iar câștigul salarial mediul lunar în economie se menține pe un trend ascendent, a menționat în ședință Iuliana Drăgălin.

Potrivit ei, în 2020, creșterea Produsului Intern Brut (PIB) va fi stimulată de factori  precum investițiile în infrastructură, menținerea consumului privat pe un trend ascendent, lansarea unor noi proiecte în cadrul Zonelor Economice Libere, valorificarea continuă a oportunităților oferite de acordurile de colaborare internațională.

Fluxul de știri
0