Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Miniștrii convocați în ședință: Iată ce vor discuta

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание кабинета министров РМ
Заседание кабинета министров РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Miniștrii Guvernului Chicu se întrunesc în ședință pentru a adopta mai multe proiecte de hotărâri. Pe ordine de zi a ședinței de astăzi sunt incluse 16 chestiuni.

CHIȘINĂU, 19 feb – Sputnik. Consumatorii serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare care nu vor îndeplini condițiile de evacuare a apelor uzate în rețeaua publică de canalizare vor achita plăți suplimentare.

Ședință la Apă Canal-Canal Chișinău cu specialiști din cadrul Institutului de proiectări „Ленгипроинжпроект” din Sankt Petersburg - Sputnik Moldova
Societate
Gata cu mirosul urât din Capitală? Iată soluția „Apă-Canal”

O decizie în acest sens urmează să ia Guvernul, în cadrul ședinței de astăzi, prin aprobarea proiectului de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului pentru aprobarea „Regulamentului privind cerințele de colectare, epurare și deversare a apelor uzate în sistemele de canalizare şi/sau în emisare pentru localitățile urbane și rurale.

Potrivit proiectului Hotărârii, plățile suplimentare se vor aplica în cazul depășirii concentrațiilor maximum admisibile a poluanților evacuați în sistemul de canalizare de către consumatori.

Alt subiect de pe ordinea de zi a ședinței Cabinetului de Miniștri se referă la modificarea Metodologiei acordării facilităţilor tinerilor specialişti cu studii medicale şi  farmaceutice plasaţi în câmpul muncii în mediul rural.

Totodată, miniștrii vor aproba modificări ce țin de lista documentelor de călătorie acceptate pentru traversarea de către străini a frontierei de stat a Republicii Moldova. Alte subiecte se referă la modificarea Codului transporturilor rutiere, dar și a Legii ocrotirii sănătăţii.

Fluxul de știri
0