Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Inedit: Primul post TV ortodox în Moldova - anunțul Mitropoliei Moldovei

© Sputnik / Miroslav RotariMitropolitul Vladimir
Mitropolitul Vladimir - Sputnik Moldova
Abonare
În curând, în Moldova va apărea primul post de televiziune creștin-ortodox ”NIKA TV”, anunță Mitropolia Moldovei - detalii.

CHIȘINĂU, 18 feb - Sputnik. În curând, în Moldova va apărea primul post TV creștin-ortodox autohton. Consiliul Coordonator al Audiovizualului a aprobat, cu unanimitate de voturi, acordarea licenței pentru NIKA TV, informează Mitropolia.md.

Potrivit CCA, formatul serviciului media audiovizual este religios, cu producții audiovizuale ale altor producători în volum de 32,4% și programe retransmise/preluate/achiziționate, în volum de 31%, de la ООО «Спас ТВ», din Federaţia Rusă.

Obiectivele principale ale noului post de televiziune vor fi:

  • Promovarea valorilor creștine ortodoxe;
  • Educația cetățenilor în spiritul valorilor Credinței și Bisericii;
  • Educarea tinerei generații în baza moralei și eticii creștine;
  • Valorificarea tradițiilor culturale și istorice ale poporului Republicii Moldova;
  • Promovarea consensului civil în societate;
  • Organizarea acțiunilor de sprijin civil și asistență mediatică, adresată celor aflați în dificultate, în grupuri de risc, cu deficit de protecție socială, victime ale agresiunii, violenței și situațiilor excepționale.
  • O bună parte a emisiunilor vor fi realizate de către grupul de creație – clerici, voluntari, finalizându-se cu un produs autentic autohton, preponderent cu tematică socio-culturală și creștin-ortodoxă.

Administrator al postului a fost desemnat preotul Serghei Jelihovschii, cleric al Bisericii ”Adormirea Maicii Domnului” din satul Sălcuța, raionul Căușeni.

O parte din emisiunile cu conținut cultural și educativ vor fi retransmise nemijlocit din parohiile și bisericile din țară.

Inițiativa dată este susținută și acceptată de Mitropolia Moldovei și binecuvântată de Mitropolitul Vladimir.

Fluxul de știri
0