Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când vor reveni acasă cei doi moldoveni aflați la bordul vasului „Diamond Princes”

© AFP 2024 / Ben StansallДевушка в медицинской маске в районе Чайна-таун в Лондоне
Девушка в медицинской маске в районе Чайна-таун в Лондоне - Sputnik Moldova
Abonare
Cei doi moldoveni aflați la bordul vasului de croazieră „Diamond Princes”, aflat în apele teritoriale japoneze, încă nu au ajuns acasă. Ce spune ministerul de Externe.

CHIȘINĂU, 18 feb – Sputnik. Cetățenii Republicii Moldova aflați la bordul navei „Diamond Princes” nu au fost infectați cu coronavirus și starea de sănătate a acestora este una bună.

Рабочие дезинфицируют станцию Сусео в Сеуле в расках борьбы с коронавирусам, Южная Корея - Sputnik Moldova
Bilanț cutremurător – coronavirusul a provocat un număr uriaș de decese

Informația a fost oferită pentru Sputnik Moldova de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Potrivit instituției, autoritățile nipone urmează să decidă condițiile de debarcare a echipajului vasului, în coordonare cu companiile angajatoare, după ce toți pasagerii vor fi evacuați. Înainte de părăsirea navei cetățenii moldoveni vor fi consultați de personalul medical de la bordul vasului.

Amintim, doi dintre cei 2666 de pasageri și 1045 de membri ai echipajului, aflați la bordul vasului menționat, sunt cetățeni ai Republicii Moldova. Potrivit Ministerului român de Externe, un cetățean român de pe „Diamond Princess”, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.

Autoritățile nipone anunță că pasagerii și membrii echipajului sunt supuși evaluării medicale, iar alte cazuri de infectare nu au fost confirmate.

Precizăm că „Diamond Princess” este în carantină de aproximativ 10 zile, perioadă care s-ar putea prelungi până în 19 februarie. Evacuarea pasagerilor și a personalului se va desfășura în perioada 19 - 21 februarie.

Fluxul de știri
0