Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mesaje pentru președintele Igor Dodon: Ce i-au transmis Putin, Lukașenko și Tokayev

© Sputnik / Rodion Proca Conferința de presă a președintelui Igor Dodon, după căderea Guvernului Sandu / Пресс-конференция Игоря Додона после падения правительства Санду
 Conferința de presă a președintelui Igor Dodon, după căderea Guvernului Sandu / Пресс-конференция Игоря Додона после падения правительства Санду - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Rusiei l-a felicitat pe omologul său moldovean Igor Dodon, care a împlinit astăzi vârsta de 45 de ani.

CHIȘINĂU, 18 feb - Sputnik. Printre primii oficiali care i-au adresat mesaje de felicitare președintelui Igor Dodon se numără liderul de la Kremlin Vladimir Putin. 

”Primiți sincere felicitări cu ocazia împlinirii vârstei de 45 de ani. În Rusia sunt apreciate eforturile dumneavoastră de consolidare a relației dintre țările noastre și a cooperării reciproc avantajoase în diverse domenii. Aș vrea să reconfirm deschiderea pentru continuarea dialogului și a eforturilor comune pentru soluționarea problemelor actuale de pe agenda bilaterală. Vă doresc sănătate, bunăstare și succes în activitatea politică” - se menționează în mesajul trimis de Vladimir Putin lui Igor Dodon. 

Mesajul a fost postat pe Facebook de către consultantul principal al serviciului de presă al Președinției Carmena Sterpu. 

© Photo : Facebook / Кармена СтерпуMesajul lui Vladimir Putin pentru Igor Dodon
Mesaje pentru președintele Igor Dodon: Ce i-au transmis Putin, Lukașenko și Tokayev - Sputnik Moldova
Mesajul lui Vladimir Putin pentru Igor Dodon

Șeful statului a fost felicitat și de președintele Consiliului Federației Valentina Matvienko, care a menționat că apreciază contribuția lui Igor Dodon în consolidarea relațiilor parlamentare dintre Moldova și Rusia.

© Photo : Facebook / Кармена СтерпуMesajul Valentinei Matvienko pentru Igor Dodon
Mesaje pentru președintele Igor Dodon: Ce i-au transmis Putin, Lukașenko și Tokayev - Sputnik Moldova
Mesajul Valentinei Matvienko pentru Igor Dodon

Și Patriarhul Kiril al Rusiei i-a adresat un mesaj de felicitare lui Igor Dodon. El și-a exprimat recunoștința pentru atenția acordată de președintele moldovean Bisericii Ortodoxe a Moldovei.

Mai devreme, liderul de la Minsk, Aleksandr Lukașenko, l-a felicitat pe omologul său moldovean cu ocazia împlinirii vârstei de 45 de ani. Oficialul a apreciat contribuția lui Igor Dodon în dezvoltarea cooperării moldo-belaruse.

Iar președintele Kazahstanului, Kassym-Jomart Tokayev, i-a dorit lui Igor Dodon ”bunăstare și succes în activitatea publică în favoarea cetățenilor Republicii Moldova”.

© Photo : Facebook / Кармена СтерпуMesajul președintelui Kazahstanului Kassym-Jomart Tokayev pentru omologul său moldovean Igor Dodon
Mesaje pentru președintele Igor Dodon: Ce i-au transmis Putin, Lukașenko și Tokayev - Sputnik Moldova
Mesajul președintelui Kazahstanului Kassym-Jomart Tokayev pentru omologul său moldovean Igor Dodon

Un mesaj de felicitare a venit și din partea secretarului general al Consiliului Adunării Interparlamentare a țărilor CSI, Dmitri Kobitski. El a remarcat că Republica Moldova a înregistrat rezultate notabile în procesul de dezvoltare economică și socială și și-a consolidat rolul în soluționarea problemelor regionale actuale.

Fluxul de știri
0