Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Scandalul facturilor majorate la încălzire în Capitală: Ce se va întâmpla în februarie

© Sputnik / Miroslav RotariОтопление
Отопление - Sputnik Moldova
Abonare
În urma unor plângeri venite de la cetățeni, care au reclamat că au primit facturi mai mari la încălzire pentru luna ianuarie, șeful statului a convocat o ședință cu reprezentanții Termoelectrica și Moldovagaz.

CHIȘINĂU, 18 feb - Sputnik. Șeful statului a scris pe pagina sa de pe o rețea de socializare că a primit sute de plângeri din partea locuitorilor Capitalei, care și-au exprimat nedumerirea față de faptul că au primit pentru luna ianuarie facturi mai mari la încălzire.

”Am menționat că în cazul în care în luna trecută s-au înregistrat temperaturi înalte, iar prețul la gazele naturale nu s-a majorat, nu este clar de ce oamenii trebuie să plătească mai mult pentru energia termică”, a menționat președintele.
© Photo : Facebook / Dodon IgorIgor Dodon s-a întâlnit cu reprezentanții Termoelectrica și Moldovagaz
Scandalul facturilor majorate la încălzire în Capitală: Ce se va întâmpla în februarie - Sputnik Moldova
Igor Dodon s-a întâlnit cu reprezentanții Termoelectrica și Moldovagaz

În acest context, Igor Dodon i-a chemat la Președinție pe reprezentanții Termoelectrica, Moldovagaz și ai Primăriei Chișinău. Șeful statului a cerut efectuarea unei analize profunde a situației create.

Directorul întreprinderii Termoelectrica, Veaceslav Eni, a explicat că perioada de facturare a fost înainte de Anul Nou de 36 de zile, iar acest lucru s-a reflectat în facturile consumatorilor.

”În luna ianuarie a anului trecut a fost 29 de zile facturarea, iar în anul aceasta a fost de la 32 la 36 de zile. Datele au fost scoase de la contoare în comun cu gestionarii fondului locativ. Am analizat mai multe blocuri în care consumul a fost mai mare. Totul depinde de gestionarul fondului locativ. N-a fost reglată temperatura în bloc, însă temperatura în sistem, care este reglată de noi, se reglează din 24 în 24 de ore”, a declarat Veaceslav Eni.

Șeful Termoelectrica a dat asigurări că facturile la încălzire vor fi în februarie mai mici cu 25-30% decât luna precedentă. La rândul său, președintele a atenționat că, în caz contrar, va recurge la demiterea conducerii Termoelectrica.

Fluxul de știri
0