Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Întrevedere la Guvern: Premierul, despre reformele prevăzute de Acordul de Asociere cu UE

© Photo : Guvernul Republicii Moldova / Direcţia comunicare și protocolPremierul Ion Chicu s-a întâlnit cu Luc Devigne
Premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu Luc Devigne - Sputnik Moldova
Abonare
Etapa de implementare a acțiunilor prevăzute în Acordul de Asociere a fost subiectul discuției la Guvern.

CHIȘINĂU, 18 feb – Sputnik. Progresul Republicii Moldova în procesul de transpunere a practicilor și normelor comunitare și acțiunilor prevăzute în Acordul de Asociere cu UE a constituit subiectul principal al discuției dintre prim-ministrul Ion Chicu și directorul pentru Rusia, Parteneriatul Estic și OSCE, al Serviciului European de Acţiune Externă, Luc Devigne.

Aureliu Ciocoi Ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene - Sputnik Moldova
Cel mai sincer ministru de Externe: Aureliu Ciocoi ne spune când vom adera la UE

Șeful Executivului a menționat că apreciază sprijinul UE acordat Republicii Moldova și abordarea de a susține cetățenii țării și nu guvernele. În cadrul întrevederii a fost analizată etapa de implementare a reformelor menite să consolideze democrația, principiile statului de drept, sistemul juridic și capacitățile de combatere a corupției. 

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul a declarat că „Executivul este hotărât să realizeze reformele prevăzute de Acord nu pentru a primi asistența macrofinanciară, dar pentru că acestea sunt importante și necesare în creșterea bunăstării oamenilor”.

Chicu a anunțat că va fi desfășurat un proces amplu de consultări publice, recomandat de experții Consiliului Europei, privind realizarea reformei justiției.

Totodată, cei doi oficiali au vorbit despre ședința Comitetului de Asociere RM-UE care urmează să se desfășoare în timpul apropiat.

Fluxul de știri
0