Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Politica externă a țării, în viziunea PSRM: Declarație propusă parlamentului - Video

© Sputnik / Miroslav RotariPSRM
PSRM  - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a convocat un briefing de presă în care își prezintă viziunile asupra politicii externe a țării.

CHIȘINĂU, 18 feb - Sputnik. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a convocat un briefing de presă în cadrul căruia și-a prezentat prioritățile și viziunile de politică externă a țării. Totodată, în debutul conferinței, reprezentanții partidului au vorbit despre falsurile și minciunile vehiculate la adresa guvernării, manipulările la care se dedau unele partide politice.

În cadrul conferinței de presă, deputații socialiști au anunțat că vor propune spre adoptare Parlamentului o Declarație cu privire la politica externă echilibrată a Republicii Moldova, promovată în interesul cetățenilor.

Potrivit textului declarației, „țara noastră a fost divizată mereu între diferite viziuni geopolitice. De cele mai multe ori, politicienii au speculat vectorii politicii externe în scop electoral și în dauna propriilor cetățeni”.

În declarație se mai spune că „a venit momentul ca toate partidele politice să-și asume erorile politice din trecut, care au dus la divizarea țării pe false criterii geopolitice. Este momentul ca toți politicienii, indiferent că sunt de stânga sau de dreapta, să-și unească eforturile pentru a repune Republica Moldova pe o platformă externă echilibrată”.

Totodată, deputatul fracțiunii PSRM, Adela Răileanu, a menționat că deja există un consens între toate partidele parlamentare în legătură cu faptul că „Republica Moldova aparține Europei” și parcursul ei trebuie să fie în continuare spre constituirea unui stat democratic care îmbrățișează valorile europene.

Deputatul socialist a mai spus că politica externă echilibrată în interesele cetățenilor Republicii Moldova trebuie să devină un proiect strategic național.

Fluxul de știri
0