Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cursul valutar BNM pentru 17 februarie: ce se întâmplă luni cu euro și dolarul

© Sputnik / Miroslav RotariКурс валют
Курс валют - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Leul moldovenesc începe cu dreptul această săptămână. Moneda națională se apreciază în raport cu euro și dolarul, după ce s-a depreciat notabil pe parcursul săptămânii trecute.

CHIȘINĂU, 17 feb - Sputnik. La cursul valutar al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) anunțat pentru luni, 17 februarie, un dolar american echivalează cu 17,68 lei, un euro – cu 19,16 lei, o hrivnă ucraineană – cu 72 de bani, un leu românesc – cu 4,02 lei moldovenești, iar o rublă rusească – cu 28 de bani.

Astfel, euro s-a ieftinit cu 7 bani, comparativ cu sfârșitul săptămânii trecute, iar prețul dolarului a scăzut cu 2 bani.

În general, aprecierea și deprecierea leului moldovenesc nu reflectă starea economiei, dar reflectă tranzacțiile pe piața valutară internă.

Oferta mare de valută are ca efect aprecierea leului, în timp ce oferta sub cerere sau diminuarea acesteia determină scumpirea valutelor și, respectiv, deprecierea monedei naționale.

Fluxul de știri
0