Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Remaniere în Guvernul Chicu? Pentru ce ar putea fi demiși unii miniștri

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание кабинета министров РМ
Заседание кабинета министров РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a vorbit astăzi despre o eventuală remaniere a Cabinetului de Miniștri. Iată în ce condiții ar putea fi demiși unii membri ai Guvernului.

CHIȘINĂU, 17 feb - Sputnik. După întrevederea de astăzi cu șeful statului și președintele Parlamentului, premierul a făcut declarații de presă. El a fost întrebat de jurnaliști dacă este posibilă o remaniere a Guvernului, în condițiile în care anterior Igor Dodon a declarat că unii miniștri ar putea fi demiși.

Президент Молдавии Игорь Додон на неформальной встрече лидеров государств Содружества Независимых Государств (СНГ) в Президентской библиотеке имени Б. Н. Ельцина - Sputnik Moldova
Politică
„Europa Mare” dorită de Igor Dodon: „De la Lisabona la Vladivostok”
Ion Chicu a sugerat că nu exclude acest lucru.

”Vor trece 100 de zile de mandat al acestui Guvern și vom analiza prestația miniștrilor. În funcție de rezultatele acestei evaluări, vor fi luate decizii”, a precizat premierul. 

Oficialul a fost întrebat și despre moțiunea simplă depusă de opoziție împotriva ministrului de Externe Aureliu Ciocoi, în contextul declarațiilor cu privire la rolul armatei ruse în războiul de pe Nistru. Oficialul a menționat că Rusia a oprit de fapt conflictul armat.

”Domul Ciocoi a venit cu explicații. El s-a referit la misiunea de pacificatori, care a fost semnată în 1992 de către Moldova și Rusia. La aceasta s-a referit”, a remarcat prim-ministrul. 

Șeful Guvernului a subliniat că moțiunea se află pe agenda parlamentară și, până la urmă, deputații sunt cei care trebuie să ia o decizie în privința lui Aureliu Ciocoi. 

Fluxul de știri
0