Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon: Îl susțin pe Putin întru totul - Această declarație corespunde valorilor ortodoxe

© Photo : Facebook / Dodon IgorПрезидент РФ Владимир Путин и президент Молдавии Игорь Додон (справа) во время встречи в рамках саммита Высшего Евразийского экономического совета и глав приглашенных государств во Дворце независимости в Нур-Султане
Президент РФ Владимир Путин и президент Молдавии Игорь Додон (справа) во время встречи в рамках саммита Высшего Евразийского экономического совета и глав приглашенных государств во Дворце независимости в Нур-Султане - Sputnik Moldova
Abonare
Sputnik le-a solicitat mai multor persoane publice de la Chișinău să comenteze declarațiile făcute de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, că Rusia nu va accepta termenii de "părintele nr. 1" și "părintele nr. 2".

CHIȘINĂU, 17 feb – Sputnik. Președintele Federației Ruse a mai afirmat că susține amendarea Constituției astfel ca aceasta să interzică înstrăinarea pământurilor rusești către alte state. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susține întru-totul afirmațiile făcute de liderul rus Vladimir Putin.

"Îl susțin întru-totul. Consider că această declarație corespunde principiilor noastre și valorilor creștin-ortodoxe, fără de care popoarele noastre nu au viitor", a declarat el răspunzând solicitării noastre de a comentat inițiativele lui Putin.

Prezentăm mai jos și comentariile altor lideri de opinie de la Chișinău care au binevoit să răspundă solicitării noastre.

Valentina Buliga, fost ministru al Sănătății: Susțin această abordare  

Mama și tata pentru mine sunt noțiuni sacre. Valori și bogăție inestimabilă. Am susținut această poziție în calitate de ministru și al Comisiei parlamentare Protecție Socială, Sănătate și Familie. Majoritatea cetățenilor Republicii Moldova susține această abordare, iar eu sunt printre ei.

Ion Perju, ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului: Este o idee bună

Este o idee bună de a proteja teritoriile statului. Dacă domnul Putin considera ca trebuie suplimentar să reglementeze acest fapt în Constituție, în condițiile în care exista alte legi care protejează pământul statului, este bine. Pământul este un bun al statului, iar statul trebuie să întreprindă toate măsurile ca acesta să nu ajungă în mâinile străinilor.

Părintele Octavian Moșin: Se pronunță pro viață, în duhul învățăturii și moralei creștine

Президент РФ В. Путин посетил Рождественское богослужение - Sputnik Moldova
Misiunea istorică a lui Putin: Afirmarea Rusiei ca civilizație de alternativă
Deși asistăm nu doar la fenomenul laicizării societăți, dar și la îndepărtarea de morala și legile firești ale umanității, vedem că nu s-a pierdut cu totul acea "genă creștină", despre care vorbea marele teolog român pr. Dumitru Stăniloae. Suntem martorii unor declarații și acțiuni ai principalilor actori politici din lume. Important este că se pronunță pro viață, că sunt în duhul învățăturii și moralei creștine.

"Mileniul trei va fi religios sau nu va fi deloc", afirma scriitorul francez André Malraux. Tot mai multe voci sunt în favoarea valorilor religioase, pe care se ține cu adevărat omenirea. Sfânta Scriptură, ca izvor de inspirație divină pentru creștini, ne vorbește despre nevoia dezrădăcinării păcatelor și patimilor, care sunt abateri și boli lăuntrice.

Omul este îndemnat să râvnească virtuțile, să tindă spre eliberarea de stările sale păcătoase, pentru a fi cu adevărat liber. Or, prima celulă a societății este familia, de la care pornesc și spre care revin toate. De aici și nevoia integrității și protejării acestei instituții instituite chiar de Dumnezeu. Și Biserica pledează pentru sănătatea și desăvârșirea familiei, pe care Sfinții Părinți o numesc ”biserica cea mică” sau ”biserica de acasă”.

Fluxul de știri
0