Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cel mai mare suport financiar pentru Moldova, fără condiționalități - Vezi de unde vine

© Sputnik / OsmatescoRoman Chircă
Roman Chircă - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul economic Roman Chircă spune că sprijinul financiar pe care îl va acorda Rusia Republicii Moldova va fi unul destul de mare, raportat la credite oferite de alți parteneri internaționali. Prima tranșă anunțată de autorități va fi de 200 de milioane de dolari.
Cel mai mare suport financiar pentru Moldova, necondiționat politic-Vezi de unde vine

Roman Chircă este de părere că, în cazul în care se va ajunge la un acord cu Federația Rusă pe problema creditului suveran, acesta va fi cel mai mare suport oferit Moldovei în ultimii ani de către partenerii externi.

„Va fi o sumă destul de mare dacă ne raportăm la alte credite care au fost oferite Moldovei. Vorbim de o primă tranșă de 200 de milioane de dolari. Să vedem care va fi evoluția acestui credit oferit de Rusia. Dacă nu vom avea niște clauze și condiționalități, atunci Moldova va fi liberă să-l direcționeze unde dorește. Vom trata ca pe un gest de deschidere din partea Rusiei. Banii urmează să fie virați în bugetul de stat, iar ministerul de Finanțe va stabili prioritățile”, a punctat Roman Chircă.

Prima tranșă a creditului pe care autoritățile din  Moldova ar urma să-l obțină din partea Federației Ruse ar putea ajunge în luna martie 2020. Cel puțin asta a declarat anterior premierul Ion Chică, care a mai spus că prima tranșă va fi agreată pe parcursul lunii februarie și va fi transferată pe conturile bugetului de stat imediat.

Fluxul de știri
0