Baza irakiană ce găzduiește trupe americane în Zona Verde a Bagdadului, lovită de rachete

© Photo : Twitter / @ZaidBenjamin5Rockets landed near the US embassy in Iraq, 16 February 2020
Rockets landed near the US embassy in Iraq, 16 February 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Zona Verde - o zonă centrală din capitala irakiană Bagdad, unde se află Ambasada SUA și o baza militară irakiană - a fost lovită de rachete.

BUCUREŞTI, 16 feb - Sputnik. Coaliția condusă de SUA a confirmat într-o declarație cazul de duminică dimineaţă, spunând că atacul cu rachete "a avut un impact" asupra instalației militare irakiene care adăpostește forțele americane în "zona internațională" - o referire la Zona Verde a Bagdadului, o comunitate dens construită de ambasade și clădiri guvernamentale.

Conform rapoartelor anterioare din mass-media, sirenele au fost auzite în Bagdad cu câteva momente înainte de atac. Rapoartele apărute anterior confirmării oficiale au sugerat că ambasada SUA a fost atacată, întrucât este situată aproape de baza militară care găzduiește forțele coaliției. Nu este clar cât de multe rachete au lovit Zona Verde. Martorii oculari au susținut că au fost auzite mai multe explozii puternice în partea centrală a orașului.

Internauţii au distribuit pe reţele de socializare înregistrări video cu presupuse urmări ale atacului.

O altă înregistrare video arată fum dens provenit din zona presupusă care a fost lovită de proiectile.

Din ianuarie, după ce generalul iranian Qasem Soleimani a fost asasinat de forțele americane în apropiere de Bagdad, la ordinul președintelui american Donald Trump, ambasada SUA și instalațiile militare din Irak au fost de câteva ori vizate de atacuri de rachetă.

Fluxul de știri
0