Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon l-a felicitat pe președintele Lituaniei: Iată ce sărbătoare este la Vilnius

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon i-a mulțumit poporului lituanian pentru asistență și suport și și-a exprimat dorința de a extinde cooperarea bilaterală într-un mesaj de felicitare adresat președintelui Lituaniei, Gitanas Nauseda.

CHIȘINĂU, 16 feb – Sputnik. Președintele Igor Dodon i-a adresat duminică, 16 februarie, un mesaj de felicitare președintelui Lituaniei, Gitanas Nauseda, cu prilejul Zilei proclamării independenței de stat a țării sale.

Automobile - foto simbol - Sputnik Moldova
Veste bună pentru moldovenii din Lituania: Iată ce au decis autoritățile

Igor Dodon le-a urat „pace, bunăstare și progres” președintelui Gitanas Nauseda și întregului popor lituanian.

„Folosesc acest prilej festiv și exprim gratitudine poporului lituanian pentru asistență și suportul acordat în procesul de implementare a reformelor din Republica Moldova. Țin să accentuez, totodată, deplina noastră determinare de a intensifica și extinde cooperarea în beneficiu reciproc”, se mai spune în mesajul de felicitare al președintelui Igor Dodon.

Șeful statului a remarcat „cu satisfacție caracterul amplu și constructiv al parteneriatului moldo-lituanian”, care „a înregistrat o continuă dinamică ascendentă”.

Precizăm că Republica Lituania, cea mai mare dintre cele trei republici baltice, cu capitala la Vilnius, sărbătorește pe 16 februarie proclamarea independenţei de stat în anul 1918.

Pe 11 martie 1990, Lituania a fost prima republică ce a ieșit din componența fostei Uniuni Sovietice. În 2004, Lituania a devenit membru UE şi NATO. Lituania a adoptat moneda euro din 1 ianuarie 2015.

Fluxul de știri
0