Ucraina și România intenționează "să opună rezistenţă” Rusiei în Marea Neagră

© AFP 2024 / VELKO ANGELOVAn anti-submarine rocket blasts off a rocket launcher from the Bulgarian navy frigate "Drazki" during the BREEZE 2014 military drill in the Black Sea
An anti-submarine rocket blasts off a rocket launcher from the Bulgarian navy frigate Drazki during the BREEZE 2014 military drill in the Black Sea - Sputnik Moldova
Abonare
Zagorodniuk și-a exprimat speranța că partea română va susține dorința Ucrainei de a se alătura Programului Parteneriatului Consolidat al NATO.

BUCUREŞTI, 15 feb - Sputnik. Ucraina i-a propus României să consolideze cooperarea în sfera navală pentru a „combate mai eficient amenințările comune în regiunea Mării Negre”. Acest lucru a fost declarat de șeful Ministerului Apărării al Ucrainei, Andrei Zagorodniuk, citat de RIA Novosti.

„Ambele părți sunt îngrijorate de acțiunile amenințătoare ale Rusiei în Marea Neagră”, scrie el pe canalul său de Telegram.

NATO - Sputnik Moldova
”Pregătesc lovitura”: De ce are nevoie NATO de Macedonia de Nord
Zagorodniuk a declarat că, în cadrul unei întâlniri cu ministrul Apărării al României, Nicolae-Ionel Ciucă, la Conferința de securitate de la Munchen, politicienii au discutat despre posibilitatea schimbului de informații despre situația aeriană și maritimă în Marea Neagră.

"Acest lucru ne va ajuta să răspundem mai eficient la amenințările comune din regiune", a spus ministrul.

Potrivit acestuia, partea ucraineană i-a propus Bucureștiului să efectueze exerciții militare comune și să extindă activitățile batalionului internațional de inginerie "Tisa".

Zagorodniuk și-a exprimat speranța că partea română va susține dorința Ucrainei de a se alătura Programului Parteneriatului Consolidat al NATO.

Anterior, Kievul și Tbilisi au trimis o plângere la Organizația Maritimă Internațională despre „activitățile ilegale” ale Rusiei, care se presupune că interferează cu operațiunile de căutare și salvare în Marea Neagră și Azov. După cum se precizează pe pagina de Facebook a Ambasadei Ucrainei în Marea Britanie, acest document a fost susținut de delegații din țările UE și Statele Unite.

Fluxul de știri
0