Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Președintele țării, plecat într-o vizită de lucru în Germania

© Sputnik / Miroslav RotariПразднование Дня независимости в Молдове
Празднование Дня независимости в Молдове - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon va avea în capitala Bavariei mai multe întrevederi cu șefi de stat și de guverne, cu președinții unor organizații internaționale.

CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, efectuează o vizită de lucru la München, Germania. El va participa la Conferința Internațională de Securitate, care se desfășoară anual în capitala Bavariei.

”De asemenea, în „marja” acestei platforme importante, voi avea întrevederi bilaterale cu mai mulți șefi de state și de guverne, precum și cu președinți ai organizațiilor internaționale”, a scris șeful statului pe pagina sa de Facebook.

Reuniunea din acest an se va axa pe numeroasele provocări la adresa securității globale. Vor fi discutate perspectivele securității europene, stabilității strategice, reglementarea conflictului din Orientul Mijlociu, problema Cosmosului, schimbările climatice etc.

Президент РФ В. Путин провел заседание Совета по развитию гражданского общества и правам человека - Sputnik Moldova
Experții occidentali au spus cine sunt cei care îl ajută pe Putin să „ruineze Occidentul”

Principala îngrijorare care se conține în raportul de securitate 2020, documentul ce dă tonul Conferinței de Securitate de la Munchen, se referă la faptul că "lumea devine tot mai puțin vestică". Avându-se în vedere că lumea în ansamblu, dar cu precădere Vestul, începe să-și piardă valorile si direcția strategică.

Conferința de Securitate de la Munchen are loc anual, în luna februarie, începând cu anul 1963.

La acest forum independent participă șefi de stat și de guverne, miniștri de Externe și ai Apărării, reprezentanți ai organizațiilor economice, jurnaliști. Decidenții politici procedează aici la un schimb de opinii cu privire la securitatea internațională, sunt evaluate amenințările la adresa securității globale și sunt analizați factorii de risc regionali și globali.

Fluxul de știri
0