Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine va fi noul proprietar al „Moldcell”

© Sputnik / Grigory Sysoev / Accesați arhiva multimediaМобильный телефон
Мобильный телефон - Sputnik Moldova
Abonare
„Moldcell” va fi vândută companiei CG Cell Technologies DA, deținută în întregime de CG Corp Global, la prețul de 31,5 millioane dolari. „Moldcell” este al doilea cel mai mare operator de telecomunicații din Republica Moldova și are aproximativ 900.000 de clienți.

CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Compania Fintur Holdings B.V. (Fintur), deținută în întregime de compania Telia Company, a ajuns la o înțelegere în vederea vânzării cotei sale de 100 de procente de acțiuni, deținută în compania „Moldcell”, companiei CG Cell Technologies DAC, la un pret tranzacțional de 31,5 millioane dolari SUA.

Fotograful Gabriella Cigliano - iPhone Photography Awards 2019 - Sputnik Moldova
Imagini uluitoare: Cele mai spectaculoase fotografii realizate cu telefonul mobil

Tranzacția este anunțată printr-un comunicat de presă al „Moldcell”, difuzat vineri, 14 februarie.

CG Cell Technologies DAC este deținută în întregime de CG Corp Global, precizează „Moldcell”.

Chaudhry Group (CG Global) este un conglomerat multinațional cu sediul central în Nepal, potrivit datelor de pe internet. Afacerile sale includ servicii financiare, bunuri de larg consum, educație, ospitalitate, energie, electronice de consum, imobiliare, biotehnologie și medicină alternativă.

„Pentru a fi finalizată, tranzacția nu este supusă niciunei condiții și compania Telia Company așteaptă sa finalizeze vânzarea acțiunilor în primul trimestru al anului 2020”, mai anunță „Moldcell”.

De asemenea, operatorul de telefonie mobile anunță că, până la semnarea contractului, compania Telia Company a finalizat analiza strictă și verificarea cumpărătorului, inclusiv prin atragerea consultanților externi.

„Moldcell” este al doilea cel mai mare operator de telecomunicații din Republica Moldova și are aproximativ 900.000 de clienți.

Cota-parte a companiei Moldcell în veninturile din servicii ale companiei Telia Company constituie aproximativ 0.7 procente și 0.6 procente ale indicatorului EBITDA.

Fluxul de știri
0