Cel mai scump artefact de pe Titanic a fost prezentat la o expoziție din SUA

© AP Photo / Ulster Folk & Transport MuseumThis image made available by the Ulster Folk & Transport Museum on Tuesday, Oct. 14, 2014, is a photograph of the Titanic in Belfast in a family album. The album featuring never seen before pictures was displayed Tuesday which showed the launch and departure of the Titanic from Belfast in 1912
This image made available by the Ulster Folk & Transport Museum on Tuesday, Oct. 14, 2014, is a photograph of the Titanic in Belfast in a family album. The album featuring never seen before pictures was displayed Tuesday which showed the launch and departure of the Titanic from Belfast in 1912 - Sputnik Moldova
Abonare
Vioara muzicianului britanic Wallace Hartley, care a murit în 1912 în timpul scufundării Titanicului, a fost prezentată la o expoziție la Titanic Museum Attraction din Branson (Missouri, SUA).

BUCUREŞTI, 13 feb - Sputnik. Anterior, instrumentul a fost vândut unui colecționar pentru 1,7 milioane de dolari. A fost cel mai mare preț plătit vreodată pentru un artefact de pe navă, relatează ozarksfirst.com.

Acum, proprietarul anonim a permis ca vioara să devină parte din expoziția muzeului pentru o perioadă scurtă de timp.

"Acesta este elementul cel mai iconic. Wallace Hartley, muzicianul și liderul orchestrei, a cântat la instrument când nava s-a scufundat", a comentat directorul companiei Andrew Aldridge.

Inițial vioara i-a fost dăruită lui Wallace Hartley de mireasa acestuia. El a luat instrumentul în prima călătorie a Titanicului. După tragica coliziune a navei de croazieră cu un aisberg, un grup de muzicieni a cântat pasagerilor până la final (această scenă a fost recreată în filmul cu James Cameron cu același nume, nota red.).

Din păcate, Hartley nu s-a putut salva. A fost descoperit două săptămâni mai târziu. Pe corp era agăţată vioara, care a fost transmisă miresei muzicianului decedat. Ea a donat-o organizaţiei de binefacere "Armata salvării".

Exponatul unical poate fi văzut la expoziţie până pe 15 iunie.

Fluxul de știri
0