Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fiscul va zdruncina piața florilor: Surpriză de „ziua îndrăgostiților”

© Sputnik / Miroslav RotariВесна
Весна  - Sputnik Moldova
Abonare
Cererea de flori crește de „ziua îndrăgostiților”, așa că inspectorii fiscali vor efectua controale inopinate la comercianții de flori. Cumpărătorii de flori sunt chemați să nu tolereze încălcările fiscale.

CHIȘINĂU, 13 feb – Sputnik. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) anunță verificări inopinate la comercianții de flori vii din Chișinău.

Elev. Iarnă. Zăpadă. - Sputnik Moldova
Cum ne îmbrăcăm în următoarele 7 zile: Prognoza meteo până în 19 februarie

Fiscul va descinde cu controale neașteptate în zilele de 13-15 februarie, când volumul vânzărilor de flori crește semnificativ, cu prilejul „zilei îndrăgostiților”.

Creșterea cererii de flori conduce la sporirea riscului de încălcări fiscale. Fiscul precizează cum anume unii vânzători de flori își ascund veniturile, pentru a nu plăti impozite la stat: ei, pur și simplu, nu utilizează mașina de casă și control la efectuarea decontărilor în numerar.

Serviciul Fiscal de Stat îi previne pe comercianții de flori, dar și pe toți contribuabililii să se conformeze prevederilor legislației în vigoare.

Fiscul le recomandă cumpărătorilor de flori să solicite bonul de casă atunci când procură flori, subliniind că „implicarea fiecăruia va aduce rezultate”.

Fluxul de știri
0