Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Alianță între PDM și PPDA? Ce spun reprezentanții acestor partide

Abonare
În spațiul public se vorbește intens în ultima perioadă despre o eventuală coaliție între Partidul Democrat și Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr. Iată cât de posibil este un astfel de scenariu.

O eventuală alianță între Partidul Democrat și Platforma Demnitate și Adevăr nu este exclusă. Asta dau de înțeles invitații în studioul Sputnik Moldova deputatul PPDA Arina Spătaru și deputatul PDM Vasile Bâtcă.

Întrebați de jurnalistul Sputnik Moldova despre posibilitatea creării unei alianțe, deputații celor două formațiuni nici nu au afirmat, dar nici nu au infirmat un asemenea scenariu. Potrivit lor, este foarte important ca partidele de opoziție să învețe să facă compromisuri.

Comentatorul politic Roman Mihăieș a declarat în studioul Sputnik Moldova că nu exclude o posibilă coaliţie între socialişti, o parte din democraţi şi o parte a Blocului ACUM în frunte cu Maia Sandu.

O nouă coaliţie în Parlament? Cine ar putea determina apariţia acesteia>>>

Reprezentanții Partidului Democrat au declarat de mai multe ori în ultimele zile că ar fi gata să negocieze intrarea la guvernare. În context ar accepta să discute formarea unei coaliții de guvernare și cu Partidul Socialiștilor, în condițiile în care democraţii vor obține locuri în guvern și pârghii administrative. 

Fluxul de știri
0