Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mai multe lebede au fost salvate de la moarte în Orhei – foto

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Trecere la banca de fotografiiPăsări migratoare, lebăda
Păsări migratoare, lebăda - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Șase lebede s-au blocat pe gheața unui iaz din raionul Orhei, dar un localnic vigilent le-a observat și a solicitat ajutorul inspectorilor de mediu. În operațiunea de salvare s-au implicat și angajații Unității de Salvatori și Pompieri.

CHIȘINĂU, 11 feb – Sputnik. Șase lebede care s-au blocat pe suprafața înghețată a unui iaz din satul Andreevca, comuna Chiperceni, din raionul Orhei, au fost salvate cu succes.

Operațiunea de salvare a păsărilor a fost desfășurată luni, 10 februarie, de inspectorii de mediu și angajații Unității de Salvatori și Pompieri, cu ajutorul administrației locale și a sătenilor.

Șeful Inspecției pentru Protecția Mediului Orhei, Ștefan Mihalaș, a precizat că pericolul în care s-au pomenit cele 6 lebede a fost semnalat instituției sale de un locuitor al satului Andreevca.

Lebăda, ca specie vulnerabilă de pasăre, este inclusă în Cartea Roșie a Republicii Moldova.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului le-a mulțumit pe Facebook tututor celor care au participat la operațiunea de salvare.

Fluxul de știri
0