Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministerul rus de Externe, despre consecințele Brexit-ului asupra Uniunii Europene

© Sputnik / Екатерина Лызлова / Accesați arhiva multimediaВстреча главы МИД РФ С. Лаврова с госсекретарем США М. Помпео
Встреча главы МИД РФ С. Лаврова с госсекретарем США М. Помпео - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, spune care vor fi consecinţele pentru Uniunea Europeană după ieşirea Marii Britanii din bloc.

BUCUREŞTI, 10 feb – Sputnik, Doina Crainic. „Britanicii au rămas întotdeauna deoparte” şi este puțin probabil ca Uniunea Europeană să fie puternic afectată de ieșirea acesteia din bloc, a declarat ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov.

Лондон - Sputnik Moldova
Moldovenii din UK: Ce trebuie să ştie cei care vin în Marea Britanie după Brexit
"Nu se aşteaptă ca ieşirea Regatului Unit să aibă consecințe grave pentru Uniunea Europeană, a spus acesta.

„Britanicii au stat întotdeauna deoparte în Uniunea Europeană și au încercat mereu să-și faca propriul joc, este o realitate”, a spus ministrul într-un interviu acordat Rossiïskaïa Gazeta, citată de Sputnik France

Potrivit acestuia, britanicii au profitat de avantaje economice și comerciale datorită prezenței lor în UE, în timp ce s-au distanţat politic și şi-au apărat interesele, precum și pe cele ale Washingtonului.

„Această atitudine specială a fost evidentă, chiar și atunci când Regatul Unit făcea parte din Uniunea Europeană. De aceea nu cred că Brexit-ul va aduce daune mari UE”, a declarat ministrul.

„Dacă acest lucru va ajuta [Uniunea Europeană] să devină o uniune mai coerentă, să-și consolideze suveranitatea și independența pe o bază care nu va fi reprezentată de rusofobie (Londra a jucat un rol semnificativ în această privinţă), vom saluta această tendință”, a adăugat Lavrov.

Pe 31 ianuarie, la miezul nopții, Regatul Unit a părăsit Uniunea Europeană, încheind un proces care a durat trei ani și jumătate. Brexit deschide o perioadă de tranziție în care Londra va trebui să ajungă la un acord cu celelalte țări cu privire la formatul de cooperare care va fi aplicat în toate domeniile.

Fluxul de știri
0