Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Valutele s-au scumpit spectaculos: Cursul BNM pentru 11 februarie

© Sputnik / Miroslav RotariКурс валют
Курс валют - Sputnik Moldova
Abonare
Leul moldovenesc se depreciază în raport cu cele mai importante valute de referință. Euro și dolarul s-au scumpit cu câte 8 bani de luni până marți la cursul valutar oficial.

CHIȘINĂU, 11 feb - Sputnik. La cursul valutar al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) anunțat pentru marți, 11 februarie, un dolar american echivalează cu 17,55 lei, un euro – cu 19,22 lei, o hrivnă ucraineană – cu 72 de bani, un leu românesc – cu 4,03 lei moldovenești, iar o rublă rusească – cu 27 de bani.

© Photo : BNMRatele de schimb (curs valutar)
Valutele s-au scumpit spectaculos: Cursul BNM pentru 11 februarie - Sputnik Moldova
Ratele de schimb (curs valutar)

Comparativ cu ziua de luni, dolarul și euro s-a scumpit cu câte 8 bani la cursul valutar BNM. Prețul hrivnei ucrainene și al leului românesc a crescut cu un ban.

Notăm că Biroul Național de Statistică a publicat pe 10 februarie informația referitoare la scumpirile și inflația din ianuarie 2020. Potrivit sursei, în prima lună a acestui an, rata anuală a inflației a fost de aproape 7% (6,85%). În intervalul ultimelor 12 luni, prețurile la produsele alimentare au sporit cu 11,52%, mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 3,78%, iar tarifele la serviciile prestate populaţiei s-au majorat cu 4,05%.

Fluxul de știri
0