Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Când vor avea loc schimbări pe scena politică din Chișinău

© Sputnik / Rodion ProcaConstantin Olteanu
Constantin Olteanu - Sputnik Moldova
Abonare
Atât timp cât Partidul Democrat nu va trece prin toate reformele de purificare, democrații și socialiștii nu vor forma o alianță. De această părere este comentatorul politic Constantin Olteanu.
Când vor avea loc schimbări pe scena politică de la Chișinău: în an electoral…

Potrivit expertului, atâta timp cât în PD vor fi oameni care vor comunica cu fostul lider democrat Vlad Plahotniuc, vor exista suspiciuni dacă s-a reformat total Partidul Democrat sau nu, ceea ce nu le va permite socialiștilor să oficializeze relația cu PD.

”Părerea mea e că actuala formulă PD-PSRM va exista atâta timp cât va cere procesul de curățare a PD. În momentul în care PD va constata că partidul a fost curățat, atunci s-ar putea produce anumite schimbări în formatul de guvernare”, a declarat Constantin Olteanu.

Și politologul Roman Mihăieș consideră că nu va avea loc o oficializare a relației dintre socialiști și democrați, chiar dacă au susținut împreună Guvernul Chicu, întrucât semnele de întrebare în adresa democraților încă există, iar într-un an electoral Partidul Socialiștilor nu se va încumeta să facă o alianță cu  democrații.

Fluxul de știri
0