Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Furtul miliardului: Câte bunuri infracționale au fost sechestrate în doar o săptămână

© Sputnik / Yana ZaharovaВалюта разных стран
Валюта разных стран - Sputnik Moldova
Abonare
Centrul Național Anticorupție anunță că în doar o săptămână s-a aplicat sechestru pe bunuri infracționale în valoare de 70 de milioane de lei.

CHIȘINĂU, 10 feb - Sputnik. Agenţia pentru Recuperarea Bunurilor Infracţionale a aplicat, săptămâna trecută, sechestru pe bunuri în valoare de 70 de milioane de lei, în baza delegaţiilor emise de procurori în dosarul fraudei bancare. 

Виорел Морарь - Sputnik Moldova
Politică
Noul procuror general dă de pământ cu Viorel Morari: Ce spune despre furtul miliardului

Potrivit unui comunicat de presă emis de Centrul Național Anticorupție, au fost sechestrate terenuri în valoare de 45,5 milioane de lei, capitaluri sociale în valoare de 23,5 milioane de lei şi patru autoturisme în valoare de peste 600 de mii de lei.

În prezent, Agenţia pentru Recuperarea Bunurilor Infracţionale execută 79 de delegaţii ale procurorilor, care se referă la 200 de persoane cercetate penal pentru diverse infracţiuni. 

Amintim că șeful statului Igor Dodon a declarat astăzi că s-au găsit modalități prin care povara datoriei generate de furtul miliardului să fie redusă.

„Una dintre primele soluții ar fi că o parte din profitul Băncii Naționale, care anterior rămânea tot la dispoziția BNM, va fi direcționat în Bugetul de Stat pentru a compensa aceste mijloace pe care urmau să le achite cetățenii Republicii Moldova”, a declarat Igor Dodon.

Deocamdată au fost identificate mecanisme pentru a reduce această povară cu aproximativ 5-6 miliarde de lei, ceea ce constituie 25-30% din suma totală a datoriei de circa 20 de miliarde de lei. Șeful statului a precizat că un proiect în acest sens este examinat împreună cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional și va fi aprobat în următoarele zile de Cabinetul de Miniștri. Ulterior, inițiativa va fi prezentată Parlamentului.

 

Fluxul de știri
0