Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Depunere de flori de ziua comemorării poetului Aleksandr Pușkin la Chișinău - Video

© Sputnik / Miroslav RotariПамятник Пушкину
Памятник Пушкину  - Sputnik Moldova
Abonare
Luni, 10 februarie, este ziua comemorării clasicului rus Aleksandr Pușkin. Urmăriți imagini de la depunerea de flori la monumentul poetului din Chișinău.

Pe 10 februarie este ziua comemorării poetului Aleksandr Pușkin. La bustul poetului din Grădina publică ”Ștefan cel Mare” are loc o depunere de flori cu participare Centrului de Cultură ”RossotrudnicestvoMoldova”, angajaților Ambasadei Rusiei la Chișinău, a unor organizații obștești și simpli cettățeni.

Aleksandr Pușkin s-a aflat în exil în Basarabia din anul 1820 până în 1823 și a locuit în casa negustorului Naumov, care a devenit ulterior Casa-muzeu Pușkin din Chișinău, fondată în 1946.

Pușkin a fost fascinat de peisajele și oamenii de aici, care l-au inspirat la scrierea unor opere importante. La Chișinău, Pușkin și-a continuat munca la lucrarea ”Prizonierul din Caucaz”, dar a scris și alte poeme importante, printre care și "Țiganii", fiind impresionat, se pare, de Zamfira, țiganca pe care a cunoscut-o în timpul călătoriilor la Dolna.

Fluxul de știri
0