Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Chicu a discutat cu reprezentanții sectorului IT - Detalii

© Sputnikcomputer
computer - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a avut o întrevedere cu oamenii de afaceri din domeniul IT. Antreprenorii au vorbit despre rezultatele pe care le înregistrează, dar și despre problemele cu care se confruntă.

CHIȘINĂU, 7 feb - Sputnik. Prim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit astăzi cu oamenii de afaceri din sectorul IT. Oficialul a vorbit despre evoluția pozitivă a Republicii Moldova pe acest segment. La fel, premierul a discutat și despre problemele cu care se confruntă sectorul IT.

Rubén Atoyan și Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Cel mai important aspect al colaborării cu FMI: Opinia premierului Ion Chicu

Potrivit lui Ion Chicu, una dintre probleme este insuficiența cadrelor pentru acest sector. Industria crește în ritm rapid, iar capacitatea sistemului educațional în Republica Moldova de a oferi numărul de cadre necesare rămâne în urmă. O soluție în acest sens ar fi majorarea finanțării de la buget pentru pregătirea cadrelor, și nu doar în cadrul Universității Tehnice din Moldova, dar și în cadrul altor instituției.

Premierul Chicu a avut o discuție deschisă cu oamenii de afaceri. Antreprenorii au avut posibilitatea să vorbească despre problemele din domeniul IT, dar și despre succesele de care se bucură.

”Eu salut eforturile Guvernului de a instrui cât mai mulți oameni în IT. Din experiența pe care o avem, un impediment major este cunoașterea limbii engleze. Noi mai facem unele cursuri, dar dacă omul nu are cunoștințe de bază în engleză, chiar și cunoștințele tehnice nu-l ajută. Poate statul ar putea să facă un program ca la nivel de țară să avem mai multă informație în limba engleză”, a declarat Ion Gârleanu, care este antreprenor. 

Premierul Chicu a precizat că este necesar ca țara noastră să avanseze pe această dimensiune. El a precizat că întrebarea referitoare la limbile străine ar trebui să fie adresată Ministerului Educații, Culturii și Cercetării și să fie studiate mai aprofundat limbile străine în școli. 

„Avem toată convingerea că dezvoltarea sistemului IT este unul dintre elementele principale. Mă bucur să constat că despre evoluțiile pozitive ale Republicii Moldova cunoaște o lume întreagă. Trebuie să recunosc că Republica Moldova este privită ca un exemplu de urmat”, a spus Chicu.

Premierul a precizat că aceasta este a treia întâlnire cu antreprenorii din domeniul IT după învestirea Guvernului pe care îl reprezintă. 

Fluxul de știri
0