Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Consulul Ucrainei la Bălți a fost suspendat temporar din funcție: Care este motivul

© Photo : Ambasada Ucrainei la ChișinăuAmbasada Ucrainei la Chișinău
Ambasada Ucrainei la Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentantul misiunii diplomatice a Ucrainei în Republica Moldova a fost înlăturat din funcție pe durata desfășurării anchetei disciplinare, însă fără a-i fi înaintate învinuiri.

CHIȘINĂU, 7 feb - Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei l-a suspendat temporar din funcție pe consulul său de la Bălți. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de către reprezentanții Ambasadei Ucrainei la Chișinău.

Decizia a fost luată având în vedere că anterior în presă au apărut informații potrivit cărora, în data de 4 februarie, o minoră a fost violată la Bălți de doi bărbați în vârstă de 37 și 38 de ani. Potrivit unor surse, unul dintre bănuiți ar fi consulul Ucrainei în Capitala Nordului. 

”Consulul a fost suspendat din funcție pe durata desfășurării anchetei disciplinare, până la stabilirea tuturor circumstanțelor de către instituțiile competente din Moldova”, au declarat reprezentanții Ambasadei Ucrainei.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău nu a comentat deocamdată zvonurile vehiculate în presă.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție din Bălți au declarat pentru Sputnik Moldova că ancheta în acest caz este în curs de desfășurare.

”Deocamdată nu putem oferi comentarii. Încă se stabilesc circumstanțele celor întâmplate”, a declarat ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție din Bălți Evghenia Molceanova.

Cel de-al doilea bănuit în acest caz este reținut pentru 72 de ore. 

Fluxul de știri
0