Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Parlamentul a decis cine va putea vinde și cumpăra terenurile agricole consolidate

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание парламента 18 июня
Заседание парламента 18 июня - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul a aprobat în ședința de astăzi includerea unui nou alineat la Legea privind prețul normativ de vânzare-cumpărare a pământului.

CHIȘINĂU, 6 feb – Sputnik. Vânzarea/cumpărarea terenurilor agricole consolidate se va efectua la cererea proprietarului terenurilor supuse consolidării, în cazul în care proprietar al acestor terenuri este una și aceeași persoană, și cu condiția să nu fie afectate procesele tehnologice de lucrare a terenurilor adiacente, precum și căile de acces către alte utilități.

Ion Chicu Ион Кику - Sputnik Moldova
Politică
Premierul Ion Chicu, la raport în Parlament: De ce se prezintă în fața deputaților

Completări la Legea privind prețul normativ de vânzare-cumpărare a pământului au fost aprobate de Parlament.

Potrivit autorilor, aceste modificări au drept scop facilitarea consolidării terenurilor agricole prin dezvoltarea pieței și anume a tranzacțiilor funciare de vânzare-cumpărare.

În lista terenurilor consolidate intră acele din cadrul unui câmp sau a unei porțiuni a acestuia ocupate de drumuri existente care servesc activități agricole și/sau drumurile proiectate în acest scop, precum și fâșiile forestiere proiectate dar neplantate.

După consolidarea terenurilor agricole, ținând cont de scopurile pe care și le propune proprietarul acestor terenuri, se va elabora un nou proiect de organizare a teritoriului.

Completarea proiectului de Lege a fost votat în lectura a doua.

Fluxul de știri
0