Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi detalii în cazul bebelușului abandonat în scara unui bloc din Buiucani

© Sputnik / Miroslav RotariLucia Caciuc Roșioru
Lucia Caciuc Roșioru - Sputnik Moldova
Abonare
Șefa interimară a Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, Lucia Caciuc, a vorbit în cadrul emisiunii „Atitudini” de la Sputnik Moldova despre bebelușul abandonat în scara unui bloc de locuințe din sectorul Buiucani.
Noi detalii în cazul bebelușului abandonat în scara unui bloc de la Buiucani

Bebelușul abandonat la sfârșitul lunii ianuarie în scara unui bloc de locuințe din sectorul Buiucani al Capitalei este sănătos și se află în grija specialiștilor. Autoritățile spun că la moment sunt efectuate toate procedurile pentru întoarcerea bebelușului în familia biologică. Cert este că, între timp, trebuie să se stabilească dacă o astfel de decizie nu va pune viața micuțului în pericol.

Младенец - Sputnik Moldova
Societate
Mărturiile mamei care și-a abandonat copilul în scara unui bloc de locuit
„Noi am făcut interpelare în raionul din nordul țării de unde se spune că este această mama. Luni s-a făcut această interpelare. Copilul este în siguranță, este sănătos și se află în grija specialiștilor. Sigur că noi optăm pentru întoarcerea copilului în familie, dar trebuie să vedem mai întâi despre ce fel de familie este această și dacă copilului îi va fi mai bine în familie decât într-un sistem de protecție rezidențial”, a declarat Lucia Caciuc pentru Sputnik Moldova.

Poliția a identificat-o pe mama micuțului, dar nu ne-a putut oferi mai multe detalii. Deopcamdată se cunoaște că aceasta are 25 de ani, ar fi originară din raionul Dondușeni, iar acasă mai are doi copii. În prezent, femeia s-ar afla în Chișinău.

Amintim că bebelușul de doar câteva săptămâni a fost găsit abandonat în scara unui bloc din sectorul Buiucani al Capitalei în data de 23 ianuarie.

Fluxul de știri
0