Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cum a revenit pe pământ echipajul care pilota nava spațială Soyuz MC-13 - Video

© POOL / Accesați arhiva multimediaПосадка пилотируемого корабля "Союз МС-13"
Посадка пилотируемого корабля Союз МС-13 - Sputnik Moldova
Abonare
Modulul de coborâre al navei spațiale Soyuz MS-13 a aterizat în stepele Kazahstanului, nava a fost andocată de la Stația Spațială Internațională la 08:50 (ora Moscovei).

CHIȘINĂU, 06 feb -  Sputnik. Modulul de coborâre al navei spațiale echipate Soyuz MS-13 a aterizat în Kazahstan, a transmis reporterul RIA Novosti de la Centrul de control a zborurilor.

Vulcan, foto de arhivă - Sputnik Moldova
Semn rău? Imagine îngrijorătoare surprinsă de agenţia spațială rusă Roscosmos– Foto, Video

La bord se aflau rusul Alexander Skvorțov, italianul Luca Parmitano și astronauta NASA Christina Cook. Americana deține astfel un record în ceea ce privește durata de aflare în spațiu a unei femei - 328 de zile.

Potrivit șefului Roskosmos Dmitri Rogozin, „sănătatea membrilor echipajului este satisfăcătoare”.

Nava a fost andocată de la Stația Spațială Internațională la 08:50 ora Moscovei. Pe stație continua să lucreze echipajul în componența căruia se află cosmonautul rus Oleg Skripochka și americanii Andrew Morgan și Jessica Meir.

Mai devreme, conducătorul de zbor al segmentului rusesc SSI, Vladimir Solovyov, l-a avertizat pe Skvorțov că la altitudine este prognozat vânt puternic, cu rafale de la 20 până la 35 de metri pe secundă. El i-a recomandat echipajului să fie pregătit de eventualele „răsuciri și învârtiri”.

”Soyuz MS-13”, avându-i la bord pe Skvorțov, Parmitano și Morgan, a ajuns la stație pe 21 iulie 2019. Christina Cook a zburat pe 15 martie 2019 cu Soyuz MS-12.

În timpul zborului, Cook a efectuat șase ieșiri în spațiu, de trei ori - cu Meir. Ieșirea lor pe 18 octombrie a fost o premieră. Pentru prima dată o echipă formată doar din femei a ieșit în spațiu deschis.

La rândul său, Skvorțov a fost primul care a controlat robotul antropomorf Fedor în spațiu. Cu ajutorul unui astronaut, îmbrăcat într-un exoschelet și o cască, robotul a lucrat cu o șurubelniță și chei, a fixat conectoarele electrice, a pornit burghiul, și-a frecat mâinile cu un prosop și a răspuns la întrebările echipajului.

Parmitano a ieșit de câteva ori în spațiu, iar odată în scafandru s-au acumulat zece mililitri de lichid în locul conectării scafandrului cu sistemul de răcire cu apă. Cu o situație similară s-a confruntat și partenerul lui, Morgan - o cantitate mică de lichid a fost găsită în papucul drept.

În timpul primului său zbor, în 2013, italianul a fost la un pas de a-și piardă viața după ce în timpul ieșiri în spațiul deschis în casca lui au pătruns aproape 2,5 litri de apă din circuitul de răcire.

Fluxul de știri
0