Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce președintele Dodon nu merge la București și Kiev: Iată ce spune ministrul de Externe

© Sputnik / Rodion ProcaAurel Ciocoi
Aurel Ciocoi  - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre vizitele oficiale în țările vecine.

CHIȘINĂU, 6 feb - Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aurel Ciocoi, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre vizitele oficialilor moldoveni la Kiev și București. El a fost întrebat de conducerea țării nu merge în vizită la București și Kiev. Aurel Ciocoi a precizat că există un dialog constructiv cu cele două state, România și Ucraina, și nu există motive de îngrijorare. 

Aureliu Ciocoi Ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene - Sputnik Moldova
Cel mai sincer ministru de Externe: Aureliu Ciocoi ne spune când vom adera la UE

”Lipsa vizitelor oficiale la nivel de președinte .. este un calendar anevoios. Vizitele la nivel de președinte în afară sau din afară la noi nu este niciodată un lucru atât de des. Dialogul la nivel intern, prezidențial este rar, dar profund. Nu este un criteriu de evaluare faptul că se aleargă din două în două ore la București sau Bucureștiul aleargă din două în două ore la Chișinău. Nu, contează substanța ”, a precizat ministrul de Externe. 

Aurel Ciocoi a mai precizat că în luna decembrie premierul Ion Chicu a efectuat o vizită la Kiev, unde a avut mai multe întrevederi la nivel de oficiali. 

”Reprezentantul conducerii este și prim-ministrul Republicii Moldova. În decembrie domnul prim-ministru a efectuat o vizită la Kiev unde s-a întâlnit și cu omologul ucrainean unde a avut o discuție cu mai mulți membri ai Guvernului Ucrainei. Președintele a avut o discuție cu președintele Iohanis la Ierusalim, ulterior, vă amintiți că, în septembrie, în marja adunării generale ONU, iarăși au avut o întâlnire și o discuție. Dialog există”, a precizat Aurelian Ciocoi. 

În cadrul conferinței, Aurel Ciocoi a vorbit despre reușitele pe care le-a înregistrat reprezentanții Ministerului de Externe.

Fluxul de știri
0